17 December 2010

Jogging + Senamrobik

actually,byah nk mandi kolam..p air kolam tu kering.

terbaik arr posing nih..

adakah ini dipanggil semangat bunga kebangsaan @ pun perosak tanaman???

lepas posing petik bunga tu..

aksi byah sblm dia goyang pokok tu...

nak salam ke apa nih???huhuhu...

gemuknya si baju merah itu...

jaja,aku,byah..

sempat posing time senamrobik..

muka ceria jer...

ni citer bulan lepas dah..baru nk msk blog sebabnya semalam beria2 jer ktorg pakat nk g jogging kt Taman Tengku Anis.ktrog yang dimaksudkan tu ialah aku,jaja n byah...penuh semangat.tp si byah ni plak bt hal,kol 6.30 msj dia tp senyap jer..x bls pn msj..jaja da msj kata da otw n last2 dia senam robik sorg sb husband dia si amir tu msti jogging..(dia x leh jogging sb tgh preggy)...kt Taman tu kl hari jumaat ada aktiviti senam robik..kena bayar singgit jer skali msk..tp ktorg x pnh byr pn,cuma join kt blkg2 jer(mmg selamber n muka x tau malu)...hr tu ktorg g,hujan rintik2..sblm senamrobik ktorg jalan2 dl ckup 1 pusingan.tp peluh x kuar2 pn,mana x nya org lain sume jogging,,p x larat siut nk jogging2 nih..mau sakit2 1 bdan aku.so jalan2 pn da ok kot smbil hirup udara segar dan baca nama2 pokok kt taman tu..pastu senamrobik start bukan main lg ktorg ikut rentak tu,,fuh semangat mengalahkan org2 yg bayar singgit.hahahah..pas2 hbs jer senamrobik ktorg pn jln2 la,g tgk binatang2 yg ada kt taman tu,da mcm g melawat zoo negara lak..tiba2 si byah ni plak dgn selamber g goyang pokok time ktorg lalu bwh pokok tu..(disebabkan hujan,so ada lah air kt daun2 pokok tu.)dan bila dia goyang pokok tu hbs la air tu kena kt ktorg..huhuhu,,,mmg nakal si byah nih.teringat zaman kecik2 dl main2 mcm tu la..suka sgt goyang pokok cm tu saje nk kena kan org yg lalu bwh pokok tu biar basah...jalan2 lg tgk2 bunga dan sempat snap2..huhuhu.sgt2 rugi sbnrnya hari x dpt g jogging n senamrobik tu.baru nk hafal nama2 pokok n jenis2 bunga kt taman tu.hahahah...to cik jaja,sori sgt2 sb x pg td..salahkan sabariah.hihihihi...nanti next time kita pegi lagi ekk.(kl dia larat lg nk senamrobik)

kt bawah ni ada ckit cite psl kebaikan jogging dan senamrobik nih:

  • Aktiviti fizikal berbentuk kepantasan seperti berjalan pantas dan joging perlahan meningkatkan pengaliran darah ke tisu dan otot.
  • Memberikan lebih tenaga
  • Meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit
  • Memperbaiki sistem pernafasan dan jantung.
  • Memperkukuhkan keyakinan diri
sumber: Google
p/s: nak tau lebih lanjut sila la google sendiri yek...

No comments:

Post a Comment