23 January 2011

cakap salah,x cakap pn salah

ptg semalam aku tekadkan diri mencuci kete aku yg baru jer seminggu aku hantar kt car wash...sb terlampau sedih tgk keadaan kete aku yg da x mcm kete baru..da la bumper depan kemek x repair2 lg..pastu ya allah,punya la kotor gler...kete aku yg kaler putih tu da x nampak kaler putih!ngn karpet alas kaki penuh pasir,tahi ayam kering pn ada..jumpa keropok lekor tergolek bwk seat..belek2 lg jumpa tin air..smpai dlm plastik kain smbyg aku pn ada tin air...rasa sebak jer...nape la adik2 aku x buat kete aku mcm nih...sedih woo...dl kt kl aku bukan main jaga elok kete aku,pasir sebutir pn x pnh aku biar ada dlm kete aku.,,,bila aku balik kg,mcm ni jadinya..da berpuluh kali aku larang adik2 aku jgn makan dlm kete..takat perjalanan x smpai 10km tu x yah la nk makan2 dlm kete,xyah la nk minum air tin dlm kete..bukan nya perjalanan jauh smpai nk kena berkelah dlm kete aku...bila aku cakap,dikatanya aku nih suka berleter!nanti2 msti cakap aku nih berkira la,kedekut la,,,sori ekk,aku nih bukan nk puji aku baik,tp setau aku lah,ngn adik2 aku x pnh ckit pn aku berkira..pnjm kete aku ke apa ke x pnh aku x bagi..korg nk guna,guna lah..aku x kisah..cuma mintak jgn la buang sampah dlm kete tu...kl anak sedara yg sepahkan pn,kan mak2 sedaranya leh tlg kemas.ni kl dlm beg kain smbyg aku pn leh letak tin minuman,mmg aku rasa melampau...so aku susun sepuluh jari nih nk mintak maaf buat sape2 yang terasa (of course la adik2 aku)...aku tau kl aku ckp lebih2 korg msti menyampah gler ngn aku..mungkin aku x ptt balik dok kg,sb mulut aku nih jahat,suka marah2 n berleter kt korg..xper lah,lepas aku kawin nanti @ aku tukar keje kt tmpt lain korg x kan dgr dah sore aku membebel kt korg..korg sume pn da besar panjang..lepas nih aku nk diam jer..korg nk buat apa pn korg pnya suka la..aku da x nak msk campur!

4 comments:

  1. sabar la yang...mungkin kena slow talk ngan dorang tu..pasal makan tu bukan tkleh makan langsung...tapi pandai2 la kemas kan..takan nak suh budak2 yg umo tak sampai 5thun nak buat semua tu..mengalah jela yang..sabar tau..

    ReplyDelete
  2. mmg aku tgh sabar yang..mslhnya bila aku ckp dorg kata aku nih membebel..msg2 x nk mengaku salah,suruh tnya budak yg umur 2 thn..kl budak tu reti dia x kan buat mcm tu..mmg da lama aku mengalah yang..

    ReplyDelete
  3. mmg la boley sabar..tapi sampai bile..aku bukan la nak laga2 kan korang kan..tapi cube kalu dia ada kat tempat ko..tu la silap org skang, sangat penting kan diri smpai tak pk ape perasaan kalu dia ada kat tempat orang tu..

    ReplyDelete
  4. xper lah...dia pn da ckp lepas ni nk kumpul duit banyak2..beli keta sndiri...xpe aku x kisah.dia blaja tinggi,x mcm aku..dia leh dapat lebih dari yg aku ada skang...

    ReplyDelete