07 January 2011

hujan + banjir + selsema + demam + lelah

bersungguh2 aku mam,mengalah kan org preggy (jaja)

ni lah jaja n amir.hehehe


ni plak byah ngn aku(kami sehati sejiwa kl bab makan)

see..makanan kami..hahahaha

time nk bayar..ketar tangan aku nk hulur RM367..pokai2..

sempat berposing after bayar 4 da servis

ni hah resit bukti pembayaran..hahaha

Aku mula rasa x sedap badan after aku kena langgar hari tempoh hari..xtau la mgkn sb aku terkejut,so mlm tu aku mmg dapat selsema..selsema biasalah kan,x sah kl x ketat hidung @ we kol it hidung tersumbat..seksa weh nk tito,nk bernafas pn susah..lepas mam panadol soluble 2 biji, x berkesan jgk..hari khamis semangat nk g keje,coz hr tu dijadualkan ada latihan jasmani(pasti ada setiap bulan utk warga ipd pasir mas)..xcited nk senamrobik..tp otw g ipd,lalu ikut jalan kutan,fulamak..gler bapak jem kt c2..dengan air melimpah2..seram sejuk aku tgk..ada la beberapa buah kete yg mti enjin,terpaksa ditolak ke tepi bg melancar kan perjalanan org lain..mmg siyes jem la time tu..aku decided utk patah balik but b4 that aku da kol my 2nd bos (my bos ada kursus for 1 week)dia bg balik so aku dikira bercuti la hr tu.hihihi...da patah balik,adoiyai bertambah2 jem lg..i waste my time for 2 hours in car..penat wei..so aku balik terus tido..kol 2 ptg ada appoinment ngn perodua,nk servis kete..so g dgn my bff byah n wife amir iaitu jaja...dekat 2 jam lebih jgk la menghabiskan masa kt perodua servis tu..bila da siap, hahahah...kena RM 367...major servis katanya..ok lah..menci aku,hbs la duit aku cm nih.kl g shpg tu mcm2 da aku leh beli tau x!!!!balik tu ktorg g mam mcd..gler ar aku mam bubur mcd + set prosperity burger yg large pnya..lapar pnya psl kan..balik umah dkt jam 8 mlm,hjn lebat gler la..badan da rasa mcm demam..siyes la x larat,,mak plak mintak tlg hantar kan tempahan makanan kt budak2 sek tmpt dia keje..tp aku cuma jadi driver jer..pastu aku balik n mintak adik aku g tlg mak aku kt kdai coz aku da demam!!uuuwaa...menci2...pkwe aku kol (his name shah ok) yg dia pn demam jgk..aku agak terharu la coz ktorg mcm sehati sejiwa (bukan sehati berdansa ekk)..i lap u so much la.hihi..semoga cepat sembuh my love PAPA (nama manja utk dia,n me,of coz la MAMA)ahaks,gediks kan!..tp bila bgn jer pagi nih, aku terus LELAH or org putih call it asthma...da 26 tahun dah,penyakit nih msh ada lg..plz la,g la jauh2 dari hidup aku..aku penat la menderita sakit nih..x suka tau..org lain leh tdo ngn nyenyak mlm2 aku lak dah mcm bertarung nyawa..hanya org yg menghidap penyakit nih jer tau perasaan aku..tp skang penyakit nih cuma dtg time aku demam jer..da x mcm dl dah..panjang plak entry aku hari nih.huhuhu...

1 comment:

  1. yayang...awak nmpak tembam la..tapi ttp maintain comey..mmg gediks tau papa n mama tu..tpi yang penting happy k..

    ReplyDelete