23 November 2009

Kursus Induksi Khusus @ BLKK,Jps Ampang
























































Minggu Lepas aku dan kwn2 pejabat aku yg juga 1 batch ngn aku dl, telah berjaya mengikuti Kursus Induksi Khusus di Bahagian Latihan dan Kemajuan Kerjaya,(BLKK) di Jps Ampang selama 5 hari iaitu dari 16nov-20nov 2009..Aku ngn membe2 aku lapor diri sehari seblm kursus tu iaitu 15hb nov..Kursus ini wajib kami ikuti dan antara 1 syarat tuk pengesahan dalam perkhidmatan selain daripada induksi umum dan peperiksaan perkhidmatan..Hari pertama aku aku BLKK selepas check in, msk blk.emm,not bad la bilik dia,ada tv.katil,aircond,bilik air n yg best ada water hilter..seronok aku guling2 atas katil,yer la bilik kami mana ada katil..selama ni tdo atas tilam jer,,hhuhuhu.

Hari pertama kursus,biasa la ada perasmian,n ice breaking..ada aktiviti dlm kumpulan...ptg tu plak lps hbs aktiviti ada riadah ptg,so kena cergas ckit.hehehe.ada aktiviti main bola tmpar n badminton.aku x join pn, terasa mls plak..mmg aku kurang minat ckit sukan2 ni..tu yg lemak terlebih kt badan..hahaha.

hari kedua, kol 6.30 pagi da kena riadah,senaman n jogging 2 pusingan...mak aiii,x larat btl aku..org lain jog 2 pusingan tp aku 1 pusingan jer..hahaha.org kata kita x leh pksa diri kita,kena bt ikut kemampuan diri kita kan..hari tu ada lawatan tapak kt kota warisan, dan kemudian kami dibawa ke sepang gold coast..cantik gak tmpt tu..tp blm siap sepenuhnya..kami diterangkan apa fungsi JPS dlm projek tu..

hari ketiga,keempat dan kelima..biasa jer..pagi riadah,then dgr ceramah,ptg riadah lagi..cuma hari ke 3 tu mlm aku lwn badminton plak..membe aku yg beria2 msk kan nama aku..aku pn main la, dgn semangat yg x berapa berkobar2 wlpn kwn2 aku jerit2 bagi semangat kt aku..dan hasilnya aku kalah..hahahaha.sori my frenz

Malam jumaat tu mlm last ktorg kt c2 n ada dinner..mmg enjoy sgt wlpn mlm tu hati aku tgh sedih giler..tp aku kuat kn smgt aku.aku cuba hiburkan diri aku..tp bila kwn aku nyanyi kan 1 lagu..jiwa aku btl2 tersentuh.mengalir laju air mata aku..mengenangkan nasib aku ni..dan betapa tabah nya kwn aku menyanyikan lagu tu setelah apa yg dia telah lalui..lagu samar bayangan..nicky astria

hari terakhir kami di BLKK, ada majlis penutup,penyampaian sijil..ptg tu kol 6 kami pn balik ke rumah..seronok nya dpt tdo kt tilam yg telah seminggu kami tinggalkan..huhuhu.






























2 comments:

  1. hurm bestnye die..
    da pi kursus induksi :]

    ReplyDelete
  2. tu la, rugi yati x dpt g ngn kotrg..sptt nya yati dpt join ktorg kan..nk bt cm ner..nt blh g jgk..

    ReplyDelete