20 June 2011

PJJ USM + FAMILY HOLIDAY

ada gaya pelajar x?hehehe..muka agak kepenatan..sb pnt gler beratur masa pendaftaran

me with mis yani

kelas sidang video jer...kami tersalah sebenarnya...kelas aku kt live kt dewan budaya..hahaha

masa majlis ikrar sebagai pelajar PJJ USM...best woo nyanyi lagu USM..hehehe

tarraaa....ni la kawan baru sy...mis yani n mis hana...comel2 kan??

best jer mkn si Balkis ni...cm org besar jer

ni ler hotel kt penang tu...nampak cm hotel lama kan..huhuhu

Balkis dipeluk oleh kawan2 barunya..hahaaha

kt Masjid Terapung....tp x berapa terapung pn sb air nya surut...

bukan senang nk bercuti cm ni..seronok sgt!

muka si Balkis xpuas hati jer sb dia nk main kt taman tp masa tu hujan..

acara @ gaya bebas.....hahaha

tgh tgu nk naik feri pn sempat lg posing...hehehehe

kt atas feri..gayat gak mula sb da lama x naik kan...siap dok depan skali tu...

my biba....x reti nk nk blank kan no platenya...xder apa kot...

oh..gemuknya saya....:(

ni lorr swan boat..best tau!

ni la homestay kt kamunting,taiping tu..selesa sgt!

ok,,,sy gemuk! apa2 pn tempat ni menggamit kenangan 1 ketika dl..




i like dis photo...rasa nk print out besar n letak dlm frame gantung kt dinding umah..hehehe



Episod Pertama ...Alhamdulillah...pada 5 Jun 2011 aku telah selamat berdaftar sebagai seorg pelajar program pengajian jarak jauh di Universiti Sains Malaysia dalam bidang Pengurusan (Organisasi)..maka bermula lah detik2 x berapa indah sebgai seorang pekerja dan juga pelajar...hambik ko.da tua2 baru nk sambung blaja,otak da berkarat,kwn aku kata kena rendam dlm clorox dl,,kejam kan statement dia..apa2 pn selama smgu menjalani mgu orientasi,aku hepi sgt2 sb dapat kwn baru...kwn 1 kepala ar kiranya iaitu yani dan hana...enjoy jer ngn dorg...banyak gak la kenangan2 yg agak kelakar x dpt aku lupakan..siap usha2 pkwe...gatal + gediks kan.???hahahah...pstu tersalah naik bas la..tersalah dwan kuliah la..mcm2 lg la...blm lg adegan2 melatah..mmg lucu habis time tu...apa2 pn enjoy jer mgu orientasi tu,xlah penat sgt wlpn ada ceramah smpai mlm..rupanya agak mudah jgk belajar jarak jauh ni sb x pyh g kelas cm blaja dl2,jadual pad gler..aku cuma kena hadir untuk sidang video sahaja,tp x dpt lg jadual sidang tu...pstu kena g kls intensf selama lebih kurang 2 mgu jgk la pada januari 2012..time tu la ada kelas,presentation,exam n sbgainya!apa yg merisaukan aku ialah aku takut tahun ni aku stil x dpt lg pengesahan dlm jawatan so dats mean aku x leh nk apply cuti tanpa rekod..utk yg keje gov tau la apa itu CTR...kl x confirm lg tahun ni mampos la aku nk kena guna cuti rehat aku...xmo2....hari terakhir kt usm ktorg beratur panjang gler semata2 nk amik manual @ buku2 yg gler banyak tp x buka2 pn smpai skang..ntah bila nk bukanya aku x tau la..haha..plg best family aku nk dtg amik,alhamdulillah xyah la aku bersusah payah naik bas ngn bwk buku banyak gler tu..ptg dlm kol 6 dorg pn smpai kt usm dgn selamatnya,,syukur sgt2..

maka habis la cerita pjj usm aku tu...so kita smbung lak episod seterusnya dgn cuti2 malaysia kt penang ngn fmly aku..ptg tu ktorg yg xberapa pndai jalan2 kt penang nih (yg drive nyer aku la kan) menyusuri la jalan2 di penang tersebut..(ni kl ckgu BM baca cnfirm kena ketuk kepala,ayat xleh blah!)..time tu paham2 la wktu org balik pejabat,mmg cnfirm2 la jem teruk gler.tension x hengat la sb da la ktorg sesat x der arah tujuan..nk cari homestay tp 1 tanda pn x jmpa..yg banyak hotel jer la..pstu terjmpa la 1 hotel 1926 herritage x silap aku...bila usha2 bilik eerrmmm,ada yg utk family,besar biliknya, ada 3 katil yg besar tu...boleh la utk 1 malam..mlmnya ktorg beli nasi kandar berhampiran ngn hotel tu,alangkah kenyang nya menjamu selera wlpn mkn x hbs sb nc dia banyak gler..lepas tu msg2 tukar baju,apa lg mandi kolam la..anak buah aku la nk mandi kolam mlm2 cm tu..pstu menggigil kesejukan..pg esok nya ms tgh bfast,,hahah,,,tau x ktorg nampak pelakon Jehan Miskin.cm x caya jer dia dok depan mata,ensem tol..tp x berani nk bergambar ngn dia sb dia nga mkn,mls nk ggu kan..huhuhu.then teman lg anak buah aku si Balkis n Aisya nk mandi kolam...siap dpt kwn lg budak cina..tp yg kelakar budak cina tu x phm dia ckp kltn,yg balkis plak x pham dak cina tu ckp...kol 12 ktorg pn check out la dari c2 dan jalan2 jer dkt kt bandar penang..cari jeruk kt Chowrasta pstu ptg nya ktorg pn bertolak ke Taiping.masa balik tu ktorg apa lg nk merasa la naik feri.anak buah aku ckp strawbelly,pnt aku ajar dia naik feri..suka gler dia dpt naik feri..last aku naik 4 taun lepas kot,masa tu ex aku jgk bwk.hahaha.

episod seterusnya....Taiping...dlm kol 9 mlm,ktorg smpai taiping n dpt homestay yg sgt2 selesa,double storey ada 4 bilik n 3 bilik air..siap ada aircond lg..harga dia 170,ok la kan..mak sdara aku la yg tlg carikan...pstu pg esoknya ktorg g la Taman Tasik Taiping tu,siyes cntik sgt2 pemandangan kt c2..sbnrnya ni kali ke 2 aku g sana..dl pnh skali ex aku bwk...hahaha..pstu naik swan boat tu mmg best gler sb ktorg siap berlumba lg...penat siut kayuh!igt nk g Zoo Taiping tu tp kewangan yg agak terhad sb tiket dia 14rgt sorg..huhuhu.so,xjadi la nk msk..g amik mak sedara aku kt Hospital Taiping pstu g minum2 ngn dia..mmg x puas nk jalan2 sb masa agak terhad lg pn ktorg xtau sbnrnya nk g jalan mana.mmg percutian yg x dirancang sebenarnya! ptg lepas asar ktorg pn bertolak balik ke Kelantan, (thanks a lot to Tuan Homestay sb sudi tunjukkan jalan nk ke Grik)...sepanjang perjalanan nk smpai ke Grik anak buah aku ni x habis2 tnya gajah...rasa terkilan jgk la sb x dpt bwk dia g zoo taiping,,kl x msti dia seronok sgt2 dpt msk zoo tgk binatang2 kt c2..selama ni dorg dok tgk National Geography jer...xper la,nt ada rezeki kta g lg ekk kakak n adik..Alhamdulillah,ktorg smpai kol 12 tgh mlm dgn selamat nya wlpn hujan lebat..syukur sgt2...berakhirla percutian x dirancang kami sekeluarga....thanks also to Amir Faisal (pkwe adik aku wati) dan juga Shawal (pkwe adik aku salma) sb sudi jadi driver...heheheh....best jalan2 ngn korg,mmg sporting habis!

2 comments:

  1. Seronoknya cuti-cuti malaysia..:))

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete